FlatBread

Ingredienten:

- 500gr patent bloem.

- 4 grote eetlepels Griekse yoghurt.

- Half zakje bakpoeder

- Snufje zout.

 

Bereidingswijze:

Meng alle bovenstaande ingredienten door elkaar heen tot het deeg begint te worden. Nu is het tijd om te kneden tot dat alles goed gemengt is. Merk je dat het deeg te nat of te droog is? Je kan altijd op gevoel extra yoghurt of bloem toevoegen. ( Het deeg hoort ligt plakkerig te zijn.) 

 

Als het deeg tot een bal is gekneed is het tijd om het deeg te laten rijzen. Zet de bak op een donkere plaats op huiskamer temperatuur met een theedoek erover. Laat het rijzen voor minimaal een uur.

 

Nu is het tijd om er flatbreads van te maken. Bestrooi als eerste je werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 5 stukken. druk plat en rol het uit tot het een langwerpig plat stukje deeg wordt. Hoe dunner je het maakt hoe meer crunch het zal hebben. 

 

Zet nu je koekenpan op een laag vuurtje. Voeg vervolgens je eerste flatbread hier aan toe. Doe vervolgens de deksel op de pan. Als je deeg begint te bobbelen weet je dat het tijd is om hem te draaien. Laat hem nog even bakken met de deksel op de pan. 

 

En dat was het hele recept. Super gemakkelijk en goedkoop. En zo lekker als bijgerecht! En de heerlijke smaak van vers gebakken brood. Wat wil je nog meer?

 

Eetsmakelijk!!