Pittige Kip Ketjap,Tasty Rijst,Broccoli en Crunchy FlatBread

Ingredienten:

 

Pittige kip ketjap:

- 500gr kipfilet.

- 2tl chilipoeder. ( Als je niet van te pittig houdt. Laat het dan bij 1tl.)

- Halve tl zout.

- 1 grote ui.

- 1 grote zoete punt paprika. 

- 2 tenen knoflook.

- 3 bosuien.

- 6el ketjap manis.

- 3el ketjap asin.

- 1tl sambal oelek.

- 3el ketchup.

- Olie om in te bakken.

 

Rijst: 

- 2 kopjes Basmatirijst. (Voor 2a3 personen.)

- 1 kleine ui.

-1 kleine rode punt paprika.

- 1 teen knoflook

- Zout naar smaak.

- Olie om in te bakken.

Groentes:

- 1 broccoli.

- zout en peper naar smaak.

 

Flatbread:

- Het recept hier van staat op de website!

 

Bereidingswijze:

 

Snij als aller eerst de kipfilet in kleine blokjes. Kruid dit vervolgens met de zout en chilipoeder. Zet het voor 15min. in de koelkast.

 

Vervolgens snijd je alle uien,paprika's, knoflook en bosuien in kleine stukjes. ( Snijd alles voor de rijst net even iets kleiner.) Laat een klein gedeelte bosui achter voor de garnering. 

 

Giet nu wat olie in een kleine pan en voeg hier de ui en paprika voor de rijst aan toe. Laat dit bijna glazig bakken en voeg vervolgens de knoflook er aan toe. Bak alles lekker door tot het volledig glazig en zacht is gebakken. Vervolgens zet je, je vuur op laag. Nu voeg je de rijst toe en roer dit alles goed door elkaar heen. Voeg langzaam wat water toe tot dat je vingerkootje net oner staat. Nu is het tijd op zout naar smaak toe te voegen. Roer alles goed door elkaar. Zodra het water kookt doe je de deksel op de pan en laat je het 8 minuten op laag vuur doorkoken. ( Houdt de deksel op de pan, als je de deksel er in de tussentijd af haalt heb je kans dat je plakrijst krijgt.) Zet het vuur na 8 minuten uit en laat de rijst met rust. 

 

Breng nu een hoge pan met water aan de kook. Voeg hier een snuf zout en peper aan toe. Vervolgens voeg je hier de broccoli in zijn geheel aan toe. Laat dit alles koken tot de broccoli gaar is. ( Zet de broccoli een uur van te voren in een zoute bak water. Zo trekken alle ongewenste dingen uit de broccoli.) 

Als de broccoli gaar is snijd je nu heel gemakkelijk de roosjes van de broccoli af. 

 

Maak nu de pan warm waar je de kip in gaat bakken. Voeg hier olie aan toe en vervolgens je kip. Bak dit tot dat de kip bijna gaar is. Vervolgens voe je de ui,paprika en bosui toe. Bak dit alles even kort mee. Nu voeg je de knoflook toe en bak alles tot het gaar is. 

 

In de tussentijd maak je, je ketjap mengsel. Meng de ketjap manis, ketjap asin, ketchup en sambal goed door elkaar heen. Voeg het mengsel vervolgens toe aan je kip. Mix dit allemaal goed door en laat het voor 2 minuten zachtjes pruttelen. 

 

Nu is het tijd je bord op te maken! Een ware smaakexplosie in je mond. Een echte aanrader als je het ons vraagt!

 

Eetsmakelijk!!

 

De keukenartikelen die wij gebruikt hebben in de video staan aan de zijkant vermeld!

Op de telefoon staan ze onder elkaar vermeld!