Crispy Chicken Bites
Ingrediënten:
- 1 kilo kipfilet.
- 300ml karnemelk.
- 3 eetlepels chilisaus.
- 1 theelepel zout.
- 1 theelepel peper.
- 4 eetlepels kerriepoeder.
- 4 eetlepels paprikapoeder.
- 4 eetlepels kipkruiden.
- 1 theelepel sambal.
- 150gr bloem.
- 150gr panko.
- Olie om in te frituren.
Bereidingswijze:
Als eerste snij je de kip in bite size blokjes. Voeg vervolgens de 300ml karnemelk toe samen met 3 eetlepels chilisaus, 1 theelepel zout, 1 theelepel peper, 2 eetlepels kerriepoeder, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel kipkruiden en 1 theelepel sambal. Mix dit alles goed door elkaar en zet het voor minimaal 1 uur in de koelkast.
In de tussentijd mix je 150gr bloem met 150gr panko. Voeg vervolgens 2 eetlepels kerriepoeder, 2 eetlepels paprikapoeder en 3 eetlepels kipkruiden toe. Mix ook dit goed door. Voeg nu de fles zonnebloemolie toe aan de pan. Laat dit alles goed heet worden. ( Ik heb mijn inductieplaat op 7 staan. Dit verschilt natuurlijk per kookstel.) Zorg er voor dat je olie ongeveer rond de 180 graden is.
Nu is het tijd om de kip te paneren in het bloem en panko mengsel. Als je alle kip stukjes hebt gepaneerd is het tijd om te gaan frituren. ( Zorg er voor dat je, je pan niet te vol gooit met kip. Dit zorgt er namelijk voor dat je olie temperatuur daalt en de crispy chicken bites minder knapperig worden!) Bak de kip stukjes dus in etappes. Als de kip stukjes goud bruin zijn is het tijd om ze er uit te halen. Laat de kip even goed uitlekken en smullen maar!
De keukenartikelen die wij gebruikt hebben in de video staan aan de zijkant vermeld!
Op de telefoon staan ze onder elkaar vermeld!