Snack Balletjes

Ingrediënten: 

- 500gr rundergehakt.

- 1 pakje Honig Franse uiensoep.

- 1 kleine ui.

- Klein bosje verse bieslook. ( Naar smaak.)

- 1tl sambal oelek. 

- Olie om in te bakken.

Bereidingswijze: 

Als eerst snipper je de ui in zo klein mogelijke stukjes. Doe wat olie in de pan en bak de uitjes tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat het afkoelen. Ondertussen snij je de bieslook in fijne stukjes. Doe vervolgens het gehakt in een kom. Voeg nu het gebakken uitje, de bieslook, sambal en een half pakje Honig Franse uiensoep toe. Mix dit alles goed door.

 

Nu is het tijd om er kleine balletjes van te draaien. Het formaat van de balletjes is helemaal aan jou. Zolang je er maar voor zorgt dat ze gelijke formaten hebben i.v.m de garing.

 

Plaats alle balletjes nu in de Airfryer op 180gr voor 20min. (De temperatuur en duur kunnen altijd wisselen per Airfryer.) Oven en pan bereiding is natuurlijk ook mogelijk . Wel raad ik de Airfryer als eerste aan. Hier in worden de balletjes het aller lekkerst en verliezen ze het minste smaak!

 

Nu is het al tijd om de balletjes te serveren. Een super simpel recept die jouw smaakpupillen zal gaan verassen. 100% de moeite waard om dit recept eens uit te proberen! Eetsmakelijk alvast!

 

Alle keukenartikelen die wij hebben gebruikt bij dit recept staan aan de zijkant vermeld.

Op de telefoon staan ze onder elkaar vermeld.