Classic Jaked Potato


Ingrediënten: 

  • 2 grote kruimige aardappelen.
  • Olie.
  • Zout en peper naar smaak.
  • Geraspte kaas naar smaak. ( Wij hebben mozzarella en gemixte kaas gebruikt. )
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus.
  • Verse bieslook en peterselie naar smaak.
  • 125gr margarine.
  • Gebakken uitjes naar smaak.
  • 4 tenen knoflook.

 

Bereidingswijze: 

 

Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Was nu de aardappelen grondig en droog ze hierna af. Leg de aardappelen op een vel zilverfolie. Besprenkel de aardappelen met olie, zout en peper. Doe dit aan beide kanten. Wikkel de aardappelen individueel in de vellen zilverfolie en leg ze in de oven. ( De garing van de aardappelen verschild per oven en grote van de aardappelen. Onze aardappelen waren na 65 minuten gaar.)

 

Snij nu je gewassen peterselie en bieslook in kleine stukjes. Doe het zelfde met de knoflook.

Smelt de boter in de pan en zet het fornuis weer uit. Gooi nu de peterselie, bieslook en knoflook erbij en roer goed om. Voeg aan het mengsel nog wat zout en peper naar smaak toe en laat het rusten. Warm ondertussen de bonen op in een pannetje. 

 

Als de aardappelen bijna gaar zijn ( Dit kun je checken door er even in te prikken.) verwijder je de folie en leg je ze terug in de oven tot dat je een crispy velletje krijgt. 

 

Als de aardappelen gaar en crispy zijn haal je ze uit de oven en snij je ze door de helft. Prak de binnenkant van de aardappel lichtjes aan. Besprenkel nu de binnenkant van de aardappel met de knoflook boter. Vervolgens besprenkel je ze met nog wat zout en peper. 

 

Nu is het tijd voor de garnering. Strooi de hoeveelheid kaas die jij lekker vind over de aardappelen. Vervolgens de bonen en de crispy unions. 

 

TIP: Bestrooi de jacked potato met nog wat knapperige bacon bits! Dit maakt hem volgens ons helemaal af!

 

Eetsmakelijk!